KANKERBESTRIJDING BIJ KINDEREN WERELDWIJD

Beïnvloeding van het politieke beleid en de publieke opinie over de noodzaak om meer te doen voor kanker met kinderen wereldwijd.

Bewustwording betekent kanker bij kinderen de aandacht geven die het verdient

Waarom het uitmaakt

Het wereldwijde gezondheidslandschap verandert en niet-overdraagbare ziekten (zoals kanker) beginnen eindelijk de aandacht te krijgen die ze nodig hebben. Maar het bewustzijn en de investeringen van de overheid zijn nog steeds gevaarlijk laag. Dit betekent dat er nog steeds niet wordt voorzien in de behoeften van kinderen met kanker.

Het Global Initiative for Childhood Cancer van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) probeert dit te verhelpen. Maar de overlevingskansen zullen niet verbeteren als we niet aandringen op de steun die kinderen en hun families verdienen.

Ons primaire doel is het beïnvloeden van lokale ministeries van Volksgezondheid en ziekenhuisadministraties om meer middelen te besteden aan kanker bij kinderen. Wij geloven dat dit de meest duurzame manier is om verandering teweeg te brengen.

Bewustwording van kanker bij kinderen
Het werk dat we doen

WHO Global Initiative for Childhood Cancer, stelt het doel dat 60% van alle kinderen met kanker in 2030 moet overleven. Dit is cruciaal om aandacht te vestigen op dit verwaarloosde probleem en heeft impact. We zijn zeer actief in verschillende WHO-pilotlanden om te laten zien wat er kan worden bereikt. Het behalen van dit ambitieuze doel zou tegen 2030 een extra miljoen levens redden.

Dit doen wij door

  • Het opbouwen van publiek en politiek bewustzijn rond de ongelijkheid in de zorg voor kinderkanker.
  • Samenwerkingen creëren om vaardigheden en expertise in en over de grenzen heen te delen.
  • Ondersteunen van evidence-based onderzoek en praktijkontwikkeling.
  • Beïnvloeding van lokaal, nationaal en internationaal beleid
Met uw steun kunnen we ervoor zorgen dat kinderen de diagnose krijgen die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben.
ONTDEK MEER

Onze Geschiedenis

Ons Team

Vacatures

Jaaroverzichten & Rekeningen
Doe je mee?

Samen kunnen we de kloof in de kinderkankerzorg dichten.

DONEREN