Lionsclub Maarn-Maarsbergen in actie

Kinderoncoloog Prof. Dr. Gertjan Kaspers sprak op dinsdag 18 oktober in De Twee Marken in Maarn over ‘Een wereld zonder kinderkanker’. 

Zijn lezing ging over de verbetering van de overlevingskansen van kinderen met kanker, niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd. De lezing werd georganiseerd door Lionsclub Maarn-Maarsbergen. Na de lezing sprak partnership Manager Pauline Geskes van Stichting World Child Cancer NL over de missie van de stichting: ‘Een betere wereld met gelijke kansen op zorg en genezing voor kinderen met kanker’. 

World Child Cancer NL werft fondsen om onder andere het Outreach-programma van het Prinses Máxima Centrum te ondersteunen. Na de lezing werd er door Ruud Voogt (President Lions Maarn-Maarsbergen) aan World Child Cancer NL een cheque overhandigd van maar liefst € 2.500. De wens van de Lions Maarn-Maarsbergen is om de donatie in te zetten voor reis- en verblijfskosten van het Outreach team. 

Begin november 2022 en in februari 2023 zal een gespecialiseerd verpleegkundigen team vanuit het Prinses Máxima Centrum de twinninglocatie Kilimanjaro Christian Medical Centre in Moshi, Noord-Tanzania, bezoeken en starten met een onderwijsprogramma voor verpleegkundigen in de kinderoncologie. De bijdrage zal ten goede komen aan deze bezoeken.

Ontdek meer verhalen…

Gertjan Kaspers

Kinderoncoloog en directeur Outreach Prinses Máxima Centrum

Lees meer

Eddy Supriyadi

Eddy Supriyadi, kinderoncoloog, Dr. Sardjito Hospital, Yogyakarta, Indonesië

Lees meer

Festus Njuguna

Festus Njuguna, kinderarts Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH), Eldoret, Kenia

Lees meer
Doe je mee?

Samen kunnen we de kloof in de kinderkankerzorg dichten.

DONEREN