Onze geschiedenis

Dankzij uw steun heeft World Child Cancer meer dan 60.000 kinderen met kanker geholpen om toegang te krijgen tot behandeling en zorg

Onze historie

‘Samen naar een wereld zonder kinderkanker’

Stichting Wereld Zonder Kinderkanker was in 2008 opgericht onder de naam ‘Community Services Rotary Club Amsterdam Spinoza’. De stichting was ontstaan uit de vereniging Rotaryclub Amsterdam Spinoza.

Stichting World Child Cancer The Netherlands werd in 2018 opgericht op initiatief van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en heeft als doel om vooral de outreach activiteiten op het gebied van zorg voor kinderen met kanker uit ‘low- and middle income’ landen te ondersteunen.

In 2021 zijn Stichting Wereld Zonder Kinderkanker en Stichting World Child Cancer The Netherlands gefuseerd en draagt de stichting de naam Stichting World Child Cancer The Netherlands en kan naar buiten treden als ‘Wereld Zonder Kinderkanker’, World Child Cancer NL, of World Child Cancer. In de afgelopen 15 jaar heeft World Child Cancer Global  (VK, VS en NL) 60.000 kinderen en hun families bereikt. Door samen te werken met partners in 13 verschillende landen, zijn we elke dag een stap dichter bij het dichten van de kloof in de zorg voor kinderkanker. 

In 2021 hebben we meer dan 9700 kinderen bereikt.
In 2025 willen we 16000 kinderen bereiken.
Dat is een ambitieus doel. 

Maar met uw steun weten we dat we dat doel kunnen bereiken. Helpt u mee ? 

ONTDEK MEER

Onze Geschiedenis

Ons Team

Vacatures

Jaaroverzichten & Rekeningen
Doe je mee?

Samen kunnen we de kloof in de kinderkankerzorg dichten.

DONEREN