Werkbezoek twinning project Kenia

Van 14 tot 21 september 2022 heeft een delegatie bestaande uit World Child Cancer NL, Prinses Máxima Centrum en de AFAS Foundation een werkbezoek aan het twinning project in Kenia gebracht. 

Tijdens dit werkbezoek werd de patient journey gevolgd om de reis die een kind met kanker in Kenia moet afleggen enigszins te ervaren. Het reisgezelschap bestond uit Gertjan Kaspers (kinderoncoloog en Director Academy & Outreach), Gita Gallé (COO & CFO van het Prinses Máxima Centrum en bestuurslid World Child Cancer NL) Pauline Geskes (Partnership Manager bij World Child Cancer NL), Gerben Eversdijk (directeur AFAS Foundation) en Pardes Menapal (bestuurslid AFAS Foundation).

Het was erg indrukwekkend om partnerziekenhuis Moi Teaching and Referral Hospital in Eldoret te bezoeken, evenals potentiële shared care ziekenhuizen in de regio en een kinderkanker survivor in een afgelegen dorp. 

Deze reis heeft de deelnemers niet alleen meer gevoel gegeven bij en inzicht gegeven in het project op de grond, maar ook leerpunten en aanbevelingen met betrekking tot het project. Kortom: een waardevol bezoek.

Foto info: Delegatie op bezoek bij survivor Brian (centraal)

Ontdek meer verhalen…

Gertjan Kaspers

Kinderoncoloog en directeur Outreach Prinses Máxima Centrum

Lees meer

Eddy Supriyadi

Eddy Supriyadi, kinderoncoloog, Dr. Sardjito Hospital, Yogyakarta, Indonesië

Lees meer

Festus Njuguna

Festus Njuguna, kinderarts Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH), Eldoret, Kenia

Lees meer
Doe je mee?

Samen kunnen we de kloof in de kinderkankerzorg dichten.

DONEREN